Voodoo

Voor de kids

Moeders van kinderen met kroeshaar hebben vaak een hele kluif aan het verzorgen van het haar. Ze zijn vaak uren bezig met het kammen van het haar en het maken van mooie kapsels. Dit vereist geduld, vooral als het gezin uit meerdere meisjes bestaat en de kinderen lekker dik haar hebben. Het verzorgen van kinderhaar wat gemakkelijker te maken volgen hier enkele tips:

 • Neem de tijd om het haar van je kinderen te kammen en doe ze daarbij geen pijn. Dit traumatiseert ze voor de rest van hun leven. Maak gebruik van een kam met wijde spaties en afgeronde tanden.
 • Gebruik altijd een moisturizer of een leave-in conditioner om het haar soepel te maken zodat het makkelijk handelbaar is.
 • Masseer de hoofdhuid voor het kammen in met een lichte, natuulijke olie.
 • Het haar van kinderen hoef je niet elke dag te kammen, één keer per week is meestal voldoende. Als je mooie vlechtjes hebt gemaakt en het haar raakt in de war, dan kun je het haar weer in model brengen met behulp van een zachte kinderborstel en een moisturizer. Is dit niet voldoende, dan kun je het haar ook opnieuw vlechten zonder te kammen. Gebruik hiervoor ook een moisturizer om het haar te modelleren en ontknoop het haar indien nodig met de vingers.
 • Het is meestal voldoende het haar één keer per week te wassen. Gebruik na het wassen een leave-in conditioner. Deep conditioners zijn niet nodig totdat de kinderen een jaar of 11 oud zijn.
 • Als het kind gezwommen heeft, of als het haar na het spelen echt vuil is, is het wel raadzaam het haar meteen te wassen. Doe voordat het kind gaat zwemmen conditioner in het haar en spoel na het zwemmen het haar grondig uit. Het haar moet helemaal vrij zijn van chloorresten.

 • Palmers Cocoa Butter
  Palmers Cocoa Butter
  Rasac
  Bioderma
  Natural Honey
  Baby Love
  Moisturizing Creme Hairdress
  Beautiful Beginnings
  Soin Hydratant et Confort Cuir Chevelu
  100 ml
  Just For Me
  Braid Release
  207 ml
  Beautiful Beginnings
  Huile-creme assouplissante
  250 ml
  Just For Me
  Scalp Conditioner & Hairdress
  96.3 gr

Afrikaanse voeding


haar en huid


topmerken


haar