Voodoo

Dagelijkse verzorging

De vele kleine krulletjes die kroeshaar typeren zorgen ook voor de typische eigenschappen van het haar. Zo is kroeshaar het meest breekbare en droge haartype en raakt het van alle haarsoorten het snelst en het meest in de knoop.

de basisprocten die nodig zijn voor een goede verzorging.
 • SHAMPOO: Shampoos zijn er om vuil zweet en productresten uit het haar en van de hoofdhuid op te lossen en te verwijderen. Er zijn onnoemelijk veel shampoos op de markt en het is van belang een shampoo te kiezen die hoort bij het haartype. Mensen met glad haar hebben bijvoorbeeld vaak veel vettiger haar dan mensen met kroeshaar. Een shampoo die is ontwikkeld voor dit haartype is meestal niet geschikt voor kroeshaar. Mensen met kroeshaar hebben een shampoo nodig die weliswaar vuil verwijdert, maar het haar en de hoofdhuid tegelijkertijd van zo min mogelijk natuurlijke vetten ontdoet.
  Olive Oil shampoo Organic Root Stimulator Shampoo Inter Cellular Shampoo Motions Shampoo Optimum
  Olive Oil
  Creamy Aloe Shampoo
  340 ml
  Organic Root Stimulator
  Uplifting Shampoo
  266 ml
  Inter Cellular
  100 % Tea Tree Shampoo
  473 ml
  Motions
  Critical Protection & Repair: Shampoo
  384 ml
  Optimum
  Super protective shampoo
  500 ml
 • CONDITIONERS: Conditioners zijn ontonbeerlijk voor de verzorging van kroeshaar. Ze verbeteren de algehele conditie van het haar, maken het haar zachte en soepel en geven het glans en volume. Dit doen ze door de vochtgraad en het vetgehalte van het haar te herstellen en aan te vullen. Hiermee wordt ook de elasticiteit van het haar bevorderd. Conditioners werken het best na het shampooën, als de schubbenlaag openstaat. Op deze manier kan de conditioner de haarstrengen binnendringen. Nadat het haar de conditioner heeft geabsorbeerd wordt het overtollige deel uitgespoeld en wordt de schubbenlaag weer gladgestreken. Hierdoor voelt het haar weer soepel aan. Behalve de leave-in conditioner, dient elke contitioner altijd goed uitgespoeld te worden. Droge overgebleven resten van een contioner kunnen de poriën van de haarzakjes verstoppen, met als gevolg dat het haar gaat breken.
  Organic Hair Mayonnaise Motions Critical Protection & Repair Motions Leave-In Conditioner Pink Conditioner Dark & Lovely: Corrective Leave-in
  Organic Root Stimulator
  Hair Mayonnaise
  454 ml
  Motions
  Critical Protection & Repair
  425 ml
  Motions
  Leave-in Conditioner
  340 ml
  Pink
  Revitalex Conditioner
  590 ml
  Dark & Lovely
  Corrective Leave-in
  250 ml en 500 ml
 • MOISTURIZERS: Een moisturizer is een vochtinbrengende haarcreme. Moisturizers zijn ideaal voor kroeshaar, omdat ze het gebrek aan vocht en oliën aanvullen. Een moisturizer valt te preferen boven haarvet, omdat een moisturizer wordt opgenomen door het haar.
  IC oil moisturizer Pink Oil Moisturizer Motions Oil Moisturizer Dark & Lovely: Moisture Plus
  IC
  Pure Tea Instant Oil Moisturizer
  355 ml
  Pink
  Oil Moisturizer
  355 ml
  Motions
  Oil Moisturizer
  354 ml
  Dark & Lovely
  Moisture Plus
  250 ml en 500 ml
 • BODY LOTION: Een Afrikaanse huid is meestal een stuk droger en heeft een goede body milk nodig! Vooral in de winter is dit aan te raden.
  Palmers Cocoa Butter Palmers Cocoa Butter Rasac Bioderma Natural Honey
  Queen Helene
  Cocoa Butter
  944 ml
  Beldam
  Skin Lightning body milk
  500 ml
  Rasac
  Hand & Body Lotion
  474 ml
  Bioderma
  Lait de beauté: Teint Clair
  500 ml
  Revlon
  Natural Honey
  500 ml

Afrikaanse voeding


haar en huid


topmerken


haar